Nová Dacia Duster: Ještě více Duster! Ceník, informace

 

Nová Dacia Duster představená na zářijovém Frankfurtském autosalonu 2017 se pyšní zcela novým exteriérem a přepracovaným interiérem. Představuje spojení komfortu a terénních vlastností plnohodnotného SUV… přitom stále za bezkonkurenční cenu.

Ikonický vůz značky Dacia se omlazuje. Nový Duster se zcela přepracovaným exteriérem se pyšní sebevědomým a robustním vzhledem. Od základu přepracovaný interiér přináší více komfortu a lepší ergonomii. V oblasti vnímané kvality se Nový Duster také posunul o krok dál. Vybavený novými asistenčními systémy řízení a prvky výbavy se projevuje jako autentické SUV – všestranné a pohodlné pro každodenní použití.

  1. Nový Duster: zcela nový vzhled

Osobitost Nové Dacie Duster je patrná z exteriéru i interiéru. Všechny vnější prvky byly přepracovány výraznějšími liniemi zdůrazňujícími sílu jeho charakteru. Interiér nabízí dokonalý komfort. Důraz kladený na vnímanou kvalitu vyžaduje zejména pečlivější práci věnovanou finálním částem montáže.

Robustnější styl:

Nový Duster získal přepracovanou přední část, která více zdůrazňuje jeho osobitost a robustnost.

  • Maska chladiče se rozšiřuje ke světlometům umístěným v rozích přídě, což vůz opticky rozšiřuje.
  • Vůz dostal nový světelný podpis s LED světly pro denní svícení sestávajícími ze tří částí. Horizontálnější kapota s vystupujícími liniemi mu dodává velmi robustní vzhled.

Profil zdůrazňuje SUV charakter vozu.

  • Nový Duster má vyšší boční linie, které přispívají k pocitu robustnosti a ochraně posádky.
  • Čelní sklo bylo posunuto o 100 mm dopředu, má větší sklon a interiér vozu tak působí prostorněji.
  • Nové hliníkové střešní lišty charakteristické pro SUV navazují na čelní sklo a propůjčují vozu dynamičtější profil.
  • Nová 17palcová kola dodávají vozu ještě sebevědomější vzhled.

Zadní část – široké boky propůjčují vozu sebevědomý postoj. Nový Duster dostal světelný podpis značky Dacia tvořený 4 červenými čtverci a světla jsou umístěna v úplných rozích karoserie. Širší outdoorové spoilery vpředu i vzadu vypovídají o dobrodružné povaze modelu Nový Duster.

  1. Kompletně přepracovaná kabina – velmi kvalitní a pohodlná

Ergonomičtější místo řidiče

Po nastoupení do vozu si nelze nevšimnout kompletně přepracovaného pracoviště řidiče, které je nyní pohodlnější a usnadňuje každodenní cestování.

·Nová palubní deska vyniká velkorysými rozměry charakteristickými pro segment SUV.
·Displej multimediálního a navigačního systému Media Nav Evolution 3.0  je zabudovaný ve středové konzoli, umístěn výše (o 74 mm) a natočen směrem k řidiči. Je tedy snadno dostupný a čitelný (vzdálenost mezi okem řidiče a displejem patří k nejkratším na trhu).
·Nová palubní deska vyniká velkorysými rozměry charakteristickými pro segment SUV.
·Displej multimediálního a navigačního systému Media Nav Evolution 3.0  je zabudovaný ve středové konzoli, umístěn výše (o 74 mm) a natočen směrem k řidiči. Je tedy snadno dostupný a čitelný (vzdálenost mezi okem řidiče a displejem patří k nejkratším na trhu).Místo řidiče poskytuje optimální komfort a mnoho možností nastavení.

  • Volant je výškově (40 mm) a podélně (50 mm) nastavitelný.
  • Sedadlo řidiče má nyní k dispozici loketní opěrku, nastavitelnou bederní opěrku a nový mechanismus pro nastavení výšky až o 60 mm (tj. o 20 mm více než u předchozí generace).
  • Pro lepší držení těla je sedák sedadla o 20 mm delší.
  • Přepracovaná sedadla, která více obepínají tělo, mají lepší boční vedení, což řidiči ocení v zatáčkách a  hustší pěnové výplně zajišťují delší životnost a lepší komfort.
  • Tři zadní hlavové opěrky díky své konstrukci umožnují plné zasunutí a poskytují řidiči lepší výhled, když na sedadlech nesedí cestující.

Pečlivě vybírané materiály

Nový Duster nabízí díky vybraným materiálům a pečlivému zpracování ještě propracovanější interiér.

Již na první pohled upoutá lepší kvalita kabiny:

  • Palubní deska má vylepšenou zrnitou texturu a matný povrch.
  • Výplň dveřních panelů obsahuje robustnější kliky a loketní opěrky vypolstrované pěnovou hmotou s na dotyk příjemným potahem.
  • V novém čalounění zdobeném prošíváním a využívajícím pletené techniky s 3D efektem se snoubí komfort s moderním stylem.
  • Kratší řadicí páka je zdobená dekorací z leštěného chromu.
  • Volant se může pochlubit velmi kvalitní a na dotyk příjemnou exkluzivní povrchovou úpravou Soft Feel.

Spáry mezi jednotlivými díly byly významně zmenšeny.

PRAKTICKÁ KABINA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ

Nový Duster nabízí 27,2 l úložných prostorů rozmístěných po kabině, přičemž pod sedadlem spolujezdce je umístěna nová zásuvka o objemu 2,8 l.

Objem zavazadlového prostoru pod platem je: 445 dm3 VDA (478 l) ve verzi 4×2 a 411 dm3 VDA (467 l) ve verzi 4×4. Se sklopenou lavicí může objem dosáhnout 1 478 dm3 VDA (1 623 l).

 

Lepší zvuková izolace: dvakrát méně hluku

Zvláštní péče byla také věnována zvukové izolaci. Uvnitř kabiny je nyní poloviční hladina hluku, čehož bylo dosaženo zejména snížením hlučnosti při jízdě použitím materiálů lépe pohlcujících zvuk.

 

  • Zvuková izolace vozu byla vylepšena:

– zvětšením pohlcujících ploch v kabině a v prostoru motoru z 20 na 50 %;

– snížením akustických úniků použitím tmelů nebo uzávěrů;

– zvětšením tloušťky čelního skla o 0,35 mm.

  • Hluk z motoru a z odvalování pneumatik je menší díky zvýšení pevnosti přední části vozu (rám, podélné nosníky), která zmírňuje vibrace přenášené karoserií dovnitř kabiny.

Ve voze jsou použity dvoukuželové reproduktory s větším průměrem (165 mm), které jsou ve dveřích lépe upevněny a odizolovány, aby poskytly lepší hudební zážitky. U vyšších verzí přibyly na palubní desce dva výškové reproduktory, které dále zlepšují reprodukci zvuku.

  1. Autentické a pohodlné SUV

Nový Duster nabízí nové prvky výbavy pro usnadnění manévrování jak ve městě, tak i na nezpevněných cestách.

Nový Duster si uchoval schopnosti průjezdu terénem, které mu dopomohly k úspěchu. Jeho rozměry jsou:

  • délka 4,34 m;
  • šířka 1,80 m;
  • velká světlá výška (210 mm);
  • přední nájezdový úhel 30° a zadní nájezdový úhel 33° u verze 4×4 a 34° u verze 4×2;
  • přechodový úhel 21°.

Pohodová jízda

  • Nový Duster je vybaven novým elektromechanickým posilovačem řízení, který při manévrování a zejména při pomalé jízdě při parkování snižuje ovládací sílu o 35 %. S převodovým poměrem nižším o 6 % bylo dosaženo rychlejší odezvy řízení a lepší ovladatelnosti ve městě i při vyšší rychlosti na křivolakých cestách. Řízení je vybaveno systémem, který přizpůsobuje práci posilovače rychlosti vozu, což zlepšuje směrovou stabilitu zejména na dálnici. Významným způsobem zlepšuje reakce řízení, zvláště při terénní jízdě.
  • Kamerový systém Multiview (čtyři kamery: přední, zadní a dvě boční) poskytuje řidiči lepší přehled o okolí vozu. Tento systém je obzvláště užitečný při parkovacích manévrech. Spustí se automaticky při zařazení zpátečky. Při rychlém zařazení stupně vpřed pak kamera změní zorný úhel.
  • Systém lze také aktivovat manuálně stisknutím tlačítka „MVC“. Navigační displej se snadno používá a zobrazuje vždy jednu kameru. Systém se vypne opětovným stisknutím tlačítka „MVC“ nebo pokud je rychlost vozu vyšší než 20 km/h. Boční kamery umístěné pod zpětnými zrcátky umožňují zobrazit přímo přední kola pro přesné zaparkování vozu.
  • Asistent pro sjezd z kopce reguluje rychlost vozu při sjíždění prudkých svahů. Tento systém používá brzdy k zajištění vynikající stability.
  • Asistent rozjezdu do kopce spolu s asistentem pro sjezd z kopce také usnadňuje jízdu na nerovném terénu.
  • Pro příznivce terénních jízd zobrazí 4×4 monitor kompas a úhel náklonu vozu.
  • Nový Duster je také vybaven hands-free kartou Dacia. Automaticky odemkne dveře, jakmile se řidič přiblíží k vozu, a při odchodu od vozu dveře uzamkne.
    Odemčení je signalizováno bliknutím výstražných světel a bočních směrových světel.
    Uzamčení je signalizováno dvěma bliknutími výstražných světel a bočních směrových světel a zvukovým signálem. Díky tlačítku start/stop nepotřebujete pro nastartování vozu vytahovat klíč.
  • MediaNav Evolution 3.0. s funkcí Driving Eco2 je osvědčený systém skupiny Renault vybavený funkcí Eco coaching, která pomáhá řidiči osvojit si zásady ekonomické jízdy.

    Velmi praktická nabídka příslušenství … a stále za bezkonkurenční cenu

Nový Duster je vybaven novým jednoduchým a snadno použitelným příslušenstvím, které je důkazem jeho příslušnosti k vozům SUV.

Od nynějška má k dispozici tažné zařízení, které lze rychle odmontovat bez použití nářadí a které je po odmontování kulového čepu skryté.

Stylové lišty umístěné na spodní části vozu vpředu a vzadu ladí s outdoorovými spoilery (vpředu i vzadu). Umocňují dojem robustnosti a Nový Duster s nimi zdůrazňuje svou SUV povahu.

Dalším prvkem, který podporuje dobrodružnou povahu vozu, jsou nové, elegantnější nášlapy, které jsou lépe začleněné do karoserie vozu. Umožňují pohodlně dosáhnout na náklad přepravovaný na střeše. Uvnitř vozu je k nalezení ochrana zavazadlového prostoru Easyflex, která má protiskluzovou a nepropustnou úpravu.

 

  1. Vyšší bezpečnost

Nový Duster přináší řadu prvků poskytujících zvýšenou ochranu cestujících

Vůz má vyztuženou karoserii:

  • nové o 0,2 mm silnější podélné nosníky a ocel s lepšími mechanickými vlastnostmi,
  • nové výztuhy karoserie (A sloupek, podélné nosníky pod podlahou).

A nové bezpečnostní prvky (podle trhu):

  • nové rámy sedadel;
  • nové objemnější (co do plochy a tloušťky) hlavové opěrky předních sedadel poskytující lepší ochranu v případě zadního nárazu;
  • nové okenní airbagy;
  • pyrotechnické předpínače s omezovači napínací síly na předních sedadlech a na krajních zadních sedadlech;
  • úchyty Isofix pro upevnění dětských sedaček na krajních zadních sedadlech;
  • nová konstrukce nárazníku a kapoty lépe absorbuje energii v případě srážky s chodcem;
  • vnější zpětná zrcátka s plochou větší o 8 % přispívají k lepšímu výhledu řidiče.

Za účelem zvýšení bezpečnosti je Nový Duster vybaven praktickými asistenčními systémy.

  • Systém sledování mrtvého úhlu tvořený čtyřmi ultrazvukovými senzory umístěnými v rozích vozu. Senzory detekují jakýkoliv vůz vyskytující se za vozem nebo po straně ve vzdálenosti tří až pěti metrů. Světelná kontrolka (LED) umístěná ve vnějším zpětném zrcátku automaticky signalizuje nebezpečí. Je-li aktivované směrové světlo a v mrtvém úhlu se nachází nějaký vůz, tak LED světlo ve zpětném zrcátku bliká. Systém funguje v rozsahu 30 km/h až 140 km/h.
  • Omezovač rychlosti umožňuje řidiči kontrolu nad rychlostí bez neustálého sledování tachometru a pomáhá mu nepřekročit nastavenou rychlost. Systém funguje od 30 km/h.
  • Nový Duster je vybaven automatickým rozsvěcováním světel, což je další komfort pro řidiče.
  1. Stále rekordní prodeje značky Dacia

Na konci října 2017 značka Dacia opět zaznamenala rekordní čísla s více než 534 900 prodanými vozy, což představuje nárůst o 11,8 %.
V Evropě Dacia vytvořila rekord v objemu prodejů (384 414 vozů, nárůst o 10,8 %) a v tržním podílu (2,6 %, nárůst o 0,16 bodu). Značka také zaznamenává nárůst v Eurasii o 0,47 bodu (8,63 %) a o 5,2 bodu v zemích Maghrebu (23,7 %). Ze 44 zemí, ve kterých se značka prodává, vykázalo 23 zemí rekord v tržním podílu nebo v objemu prodeje.
  • V Evropě vytvořila značka Dacia nový rekord v objemu prodejů (384 414 vozů, nárůst o 10,8 %) a v tržním podílu (2,6 %, nárůst o 0,16 bodu). Dacia Sandero je nejprodávanějším vozem soukromým zákazníkům (na konci září 2017). Dacia Duster se dostala na třetí místo v prodeji soukromým zákazníkům v segmentu C-SUV.
  • Ve Francii vytvořila Dacia opět prodejní rekord s počtem 98 946 vozů registrovaných od začátku roku (nárůst o 5,2 %). Značka Dacia tak na francouzském trhu zaujímá 5. místo. Dokonce se dostala na 3. místo na trhu s osobními vozy prodávanými soukromým zákazníkům, kde Renault zaujímá vedoucí postavení. Sandero zaujímá 1. místo v prodeji soukromým osobám ve Francii.
  • V ostatních evropských zemích Dacia zaznamenala nárůst objemu prodeje o 12,7 % (což představuje 285 468 prodaných vozů). V Německu vzrostly prodeje o 27,1 % (53 743 vozů). V Itálii značka zaznamenala 53 602 prodaných vozů, což představuje nárůst o 19 %. Objemy prodeje také narůstají v Polsku (nárůst o 22,7 %) a v České republice (nárůst o 21,7 %).
  • V Rumunsku značka vykázala 34 900 prodaných vozů, což představuje nárůst objemu prodeje o 11,4 %.
  • V Maroku prodala Dacia 39 096 vozů, což představuje nárůst o 15,7 %.
  • V Alžírsku značka zaznamenala nárůst objemu prodeje o 52,9 % (22 923 vozů) i přes pokles tržního podílu o 20,9 %.

Velmi aktivní komunita Dacia

Představení modelu Nový Duster na autosalonu ve Frankfurtu se jako zvláštní hosté zúčastnili také členové komunity Dacia. Tato komunita velkým dílem přispívá k úspěchu značky a čítá 4 miliony fanoušků na sociálních sítích.

Již tradičně pořádá Dacia v mnoha zemích Dacia Piknik. Ve Francii se tohoto srazu v červnu letošního roku zúčastnilo téměř 10 000 zákazníků. V České republice na pozvání značky Dacia zareagovalo přes 7 000 osob a podobné účasti bylo dosaženo také v Německu. Tyto akce jsou pomáhají sbližovat velkou rodinu Dacia v jedinečné a přátelské atmosféře.

 

new-duster-price

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *