Prodeje v Květnu: Clio a Captur

Máme za sebou první červnové dny a to znamená, že je připravená statistika registrací nových vozů. Té se server Renault NEWS věnuje již dlouhodobě. Měsíc květen byl u nás ve znamení odrazu evropského trendu – síly segmentu crossoveru a malých vozů. Dá se říct, že hlavním tahákem prodejů je Clio (+60/duben 2016). Dvojkou se ustálil pro květen crossover Captur, který láme prodejní rekordy v Evropě a momentálně přichází s atraktivní limitovanou edicí (o dostupnosti v Česku zatím nemáme informace).

květen
Poměrně zajímavá čísla generuje vlajková loď Espace, která si zachovává stoupající prodeje. Naopak černého Petra si aktuálně vybírá novinka Talisman, té se nejen v Česku, ale i v Evropě drží poměrně při zemi. Je třeba dodat, že se stále pohybujeme krátce po náběhu výroby. Navíc model grandtour se začíná na nových trzích včetně našeho teprve prodávat.

Co je ale třeba zmínit, Renaultu se v Česku daří velmi dobře. Prodeje od začátku roku mají stoupající trend a za měsíc květen se prodalo 912 vozů (+80/duben 2016). Což je ve srovnání s květnem 2015 nárůst o 342 vozů. Celou databázi si můžete prohlédnout zde.

DSC_1682
KADJAR se začíná českým řidičům líbit. Koncesionáři registrují zvýšené zájmy o tento model. Ten je ještě navíc podpořen z centrály zajímavou nabídkou zvýhodněné výbavy – akční leták zde.

Zdroj SDA a Renault.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *