Aktivace Android Auto a Apple CarPlay na R-Linku2

Týká se mě tento článek? 

To záleží jakou verzi R-Linku2 máte. Pokud jste koupili vůz, který už měl z výroby tyto verze firmwaru:

3.3.16.94x a novější včetně verzí 7.0.xx či 8.0.xx

Pak je pro vás tento článek zbytečný. Váš R-Link2 Android Auto i Apple CarPlay podporuje z výroby.

 


RNews.cz neručí za žádné škody způsobené zásahem do vozidla, neneseme žádnou zodpovědnost za aplikaci níže uvedeného postupu. Vše provádíte jen na vlastní zodpovědnost. 


 

Máte-li vůz vybavený R-Linkem v těchto verzích firmware, čtěte dále:

2.2.15.xx
2.2.17.xx
2.2.18.xx
2.2.19.xx
3.3.15.xx

Žádná z těchto verzí nenabízela Android Auto ani Apple CarPlay. První krok k tomu, získat tuto skvělou moderní funkcionalitu si nemůžete obstarat sami. Budete se muset obrátit na svůj autorizovaný servis.

Majitelé „dvojkových“ firmwarů si budou muset v servise požádat o aktualizaci na R-Link2 s firmwarem 7.0.xx. Ano, tento upgrade byl letos oficiálně vypuštěný Renaultem a všechny autorizované servisy k němu získaly podrobný postup. Je docela složitý a je potřeba se připravit na to, že si v servise budou chtít nechat auto na celý den.

Pokud patříte mezi „nešťastníky“ co měli ve voze už novější R-Link2 s firmwarem 3.3.15.xx, budete muset rovněž do servisu. Firmware 3.3 sice byl první, který do R-Linku2 přinesl Android Auto i Apple CarPlay, ale naneštěstí to platilo až od verze 3.3.16.xx. 3.3.15.xx nejen, že AA ani CP nepodporuje, není možné ji dokonce ani v domácích podmínkách aktualizovat na 3.3.16.xx. Update může provést opět jen autorizovaný servis. Jakmile už 3.3.16.xx firmware získáte, další updaty už budete schopni provádět doma.

Pokud jste si aktualizací v autorizovaném servise už prošli, asi jste teď docela zklamaní. Váš starý 2.2.xx R-Link2 byl aktualizován na 7.0.xx, případně 3.3.15.xx máte aktualizovaný na nový 3.3.16.xx, ale žádné Android Auto ani CarPlay v systému nevidíte. Přece by vám Renault neodkryl funkci, která původně ve vašem autě nebyla 🙂 .

Řešení je však v této fázi velmi snadné. Stačí dodržovat tento postup:

Bude potřeba dostat se do tzv. Developer Mode:

  1. na flashku (ideálně USB2.0, R-Link2 má někdy problém rozumět si s některými USB3.0 flashkami) je potřeba stáhnout tento soubor (na flashku nekopírujte .zip soubor, ale jeho obsah). Flashku předtím nezapomeňte naformátovat do formátu FAT32. Doporučuji mít flashku zcela prázdnou.
  2. vložte flashku do USB ve vozidle
  3. Musíte se proklikat na tuto obrazovku Nabídka -> Multimédia -> Nastavení -> Fotografie
  4. Nyní nastává postup, který bude vyžadovat trochu šikovnosti a nemusí se vám podařit napoprvé. Jednou klikněte do oblasti 1 (podrže prst cca 2s), následně asi 15x klikejte do oblasti 2.
  5. Otevře se vám obrazovka tzv. Developer Mode. Nacházíte se na velmi tenkém ledě, pokud nevíte co děláte. Mějte na paměti, že se nyní nacházíte v technickém zázemí R-Linku2, ve kterém můžete nastavit mnoho zajímavých věcí a také nevratně R-Link2 zničit. V žádném případě třeba neklikejte na tlačítko „VirginMode“. Způsobí to něco jako formát systémového disku R-Linku2 včetně samotného R-Linku2 a máte vymalováno.
  6. V Developer Mode vás bude zajímat jen jedna jediná věc. Tlačítko Android Auto Projection. Klikněte na něj, „kontrolka“ zezelená a jsme hotovi. Android Auto je aktivovaný.
  7. Nyní stačí z Developer Mode vyjet šipkou zpět. A R-Link2 restartovat držením vypínacího tlačítka.
  8. Po restartu stačí připojit telefon s nainstalovanou aplikací Android Auto a systém bude fungovat.

Nedaří se vám dostat se do Developer Mode? Mrkněte se na videa: 

Jak vypadá proces aktivace Developer Mode u R-Linku2 s velkým displejem:

 

Jak vypadá proces aktivace Developer Mode u R-Linku2 s malým displejem:

 

A co Apple CarPlay? 

Tady to už taková legrace nebude. R-Link2 oficiálně podporuje Apple CarPlay od stejného momentu jako Android Auto. Tedy od firmwaru 3.3.16.xx. Když si necháte aktualizovat původní 2.2.xx na 7.0.xx či 3.3.15.xx na 3.3.16.xx a projdete návodem výše, přesto vám Apple CarPlay (na rozdíl od Android Auto) fungovat nebude.

Ti co měli původně firmware 2.2.xx (nyní 7.0.xx) mají pravděpodobně navždy smůlu. Majitelé 3.3.15.xx (nyní 3.3.16.xx) mohou číst dál. To jestli je u vás možné aktivovat Apple CarPlay zjistíte snadno. Dle výše zmíněného postupu se dostaňte do tzv. Developer Mode a v levé části okna kde jsou vypsány verze jednotlivých modulů najdete i položku HW gen. Jde o verzi hardwaru jednotky R-Linku2. Pokud máte číslo 1.1 jako na obrázku, můžete na Apple CarPlay rovnou zapomenout. Na desce plošných spojů chybí obvody pro Apple CarPlay. Pomůže pouze výměna jednotky R-Linku2 – v autorizovaném servise má kód 281152288R a vyjde na cca 8 750Kč vč. DPH. Výhodou je, že spolu s tím pravděpodobně dostanete už nejnovější R-Link2 ve verzi 9.0.x (8.0.x je zřejmě jistota).

Najdete-li u položky HW Gen číslo 2.0 či 2.1, máte vyhráno. Stačí vyměnit původní USB modul s číslem 280230016R, za novější s číslem 280239665R (cena 3 980Kč vč. DPH) případně 280238352R (verze se čtečkou SD karet).

86 thoughts on “Aktivace Android Auto a Apple CarPlay na R-Linku2

    1. Nejprve si zkontrolujte, zda mate radio gen 2.1, abyste nevyhodil penize zbytecne. Vetsina R-Link2 dodanych s verzi SW 2.2 je bud gen 1.x nebo gen 2.0 a u nich to opravdu nejde

      1. Dobry den, mam Megane IV 2016, rlink 2 updatnuty na 7.x . Carplay mi teda nejde. Ak by som ten diel 281152288R kupil a vymenil, znamenalo by to, ze bude mozne aktivovat carplay ?

        Dakujem,
        Jakub.

        1. bonjour comment je peut obtenir apple carplay et android auto version 2.2.19.300 rlink2 7pouce de renault kadjar et merci

    2. Hledal jsem na netu jak tehoz dosahnout pro Rlink1, ( Rlink evolution) a nenalezl. Tento postup nefunguje. Nevite nekdo jak na to?

    1. Teoreticky aktivovat RS monitor lze. Kdesi jsem na to kdysi viděl postup, ale bylo to už velmi náročné. Matně si pamatuji, že se tam měnily i nějaké parametry v jednotlivých souborech R-Linku2. Tohle už není nic pro běžného uživatele.

  1. Prosím o radu.V developer módu jsem klikl na “ displaymode high“ zhasl displej.Resetovat to dlouhým podrzením nejde.Stredovy displej stále zhasli. Je to jen na servis ?Díky

        1. Tak to je jasné, přepnul jste R-Link2 pro zobrazení na velký 8,7″ displej. Nyní byste mohl vyrazit na nějaký „vrakáč“ a koupit si velký displej, bude to fungovat (bude pochopitelně zapotřebí rekonfigurovat ještě i nastavení klimy). Vrátit to určitě jde, ale je potřeba najít někoho kdo má k dispozici neoriginální diagnostiku (ideálně DDT). Případně do servisu, kde by to teoreticky měli být schopni dát do kupy.

          1. Dík za odpověď,jen se chci zeptat odpojeni baterie by to neresilo?

  2. Dobrý den,

    aktivoval jsem podle návodu AA na 8,7 palcovém displeji a funguje, moc díky! Je možné nějak nastavit, aby se AA otvřel ve fullscreen modu, nebo je třeba ty dva černé pruhy nad a pod „přetrpět“?

    Díky.

    1. Bohužel je to omezení na straně Googlu. Android Auto Full Screen mód na velkých displejích není možné. Jediný kdo získá Android Auto bez černých pruhů je uživatel malého R-Linku2 se 7″ displejem.

  3. Dobrý den, aktivoval jsem dle popisu, svítí zeleně,ale smart phone je nepodsvícený a nelze na něj kliknout. Dělám něco špatně? mám malý r-link aktualizovanou verzi z 2,2 na 7,0,24,161

    1. Zdravim. Mel jsem stejnej problem, AndroidAuto se proste nepripojil. Ted uz mi to ale funguje, zmenil jsem dve veci, tak nevim presne kterou to bylo:
      1) jinej USB kablik
      2) pripojoval jsem telefon PRED nastartovanim auta
      Od te doby vse funguje jak ma.

  4. Dobrý den je na 100% jiste ze HW-1.1 nebude nikdy podporovat Apple carplay???
    Docela by mě to zajímalo protoze na tyto sluzby pri koupi vozu v roce 2016 docelal lákaly a ted by to vlasne ani fungovat nemelo.Mam po aktualizaci na 7.0.XXX android auto jsem aktivoval ale to pro me nama zase az takovy vyznam.Myslite ze bude renault i nadale pracovat na nejakych aktualizacich i pro ten starší R-Link
    Dekuji za odpoved

  5. Hello

    Thank for your help. It’s priceless.

    The model radio of my Renault Megane 2016 is exactly the same of your image 281150445R with HWGen: Gen1.1

    I can buy the model 281152079R (which is also Portrait). Do you think is enough change the radio, or I must change all components such as Antena camera and UBS.

    Thank you in advance.
    Best.
    Ricardo

  6. Zdravím. Nějak se v tom ztrácím. AA mi funguje dobře ale přes USB. Navi media – chcete říct, že podle návodu nebudu potřebovat usb připojení k telefonu?

    1. Developer Mode sa spúšťa vo verzii R-Link 9 rovnako. Pri nastavení Android Auto na zapnuté ( svieti zelená ) a následnom reštarte R Linku sa AA vždy vypne. Skúšal som to viac krát po sebe, ale AA nezostane zapnuté. Robím to rovnako, ako pri verzii 7. Bude to nejaká SW zrada vo verzii 9.

      1. Dobry den,
        totozny problem mam aj ja. V servise mi vymenili system, teraz mam verziu 9. Pri nastavení Android Auto na zapnuté (svieti zelená) a následnom reštarte R Linku sa AA vždy vypne. Naslo sa uz riesenie na verziu 9?
        Dakujem

        1. Mám úplně stejný problém. Ve verzi 7 AA povolené v developer modu bez problémů fungovalo, po aktualizaci na 9 (9.0.34.616). Po povolení v developer modu a restartu nic a v developer modu je to zase vypnuté (šedivé a zelená nesvítí)

          1. Tak se mi to asi podařilo vyřešit, samozřejmě s dopomocí. V developer modu se musí ještě udělat další dvě úpravy, nestačí jen „vyzelenit“ AA na úvodní stránce DM. Návod je tady
            https://www.youtube.com/watch?v=nLAVgSpyFA4
            Ovšem po restartu to stejně nešlo, telefon se mi pořád připojoval a odpojoval, auto hlásilo, že AA nelze spustit, protože to není bezpečné atd.(nezáleží na tom, jestli je spuštěný motor nebo ne). Pokud vám to bude dělat taky, tak jsem v menu auta (systém, projekce smartphonu) odebral všechna uložená zařízení a potom v mobilu v nastavení Android Auto dříve uložené auto a potom se to asi na pátý pokus povedlo a od té doby funguje. Možná to bylo nastavením mojeho telefonu. Tak hodně štěstí.

        2. Tiež som mal tento problém. Tu je riešenie :
          V developer mode treba prejsť do – DiagRW – Gen2.0 – SPVR (nastaviť Present) ísť do AAP (nastaviť Present) stlačiť vpravo hore SAVE. Vrátiť sa do úvodnej obrazovky Developer Mode skontrolovať ci svieti kontrolka Android auto na zeleno, ak nie treba zapnúť a spraviť reštart. Zapnúť Bluetooth na telefóne a pripojiť sa kablom.

          1. Paráda ďakujem. Funguje podľa tohto návodu perfektne na verzii 9.0 ďakujem

  7. Dobrý den,

    nechal jsem si vyměnit rádio, kde mám HW Gen: Gen 2.1 udělal aktivaci Andriod auto protection, jelikož Aha protection mode už bylo zaple a jedine co mám jako novou ikonku je Smartphone, která mi umožňuje pouze užívat SIRI.

    Nevím co mám udělat, abych měl plnohodnotný CarPlay.

    Dekuji

    1. Zdravim, rozmyslam tiez nad vymenou. Podarilo sa vam Carplay spustit ? Predpokladam ze ste menili diel 281152288R, kolko prosim Vas ta vymena stala ?
      Dakujem.
      Jakub.

  8. I cant get into developerSide.

    I have downloaded to debug file and unzipped it and copied it to the USB (FAT 32).

    and followed to instruction, but nothing happens when I push to areas described
    regards morten

  9. Zdravím, poradíte mi někdo servis kde to dělají? Už jsem vyzkoušel dva a ano v jednom to neumí dělat…..Hrůza….. Díkec

  10. Zdravím, poradíte mi někdo servis kde to dělají? Už jsem vyzkoušel dva a ano v jednom to neumí dělat…..(ideálně Praha)….. Díkec

    1. Udělejte si výlet do Brna (přes zimu nejsou na D1 práce na silnici) do Auto Pokorný. Mají tam specialistu, který tyto věci umí. Pochopitelně se však dopředu objednejte telefonicky.

      1. Dobrý den,
        děkuji za tip. V současné době to vypadá, že je to jediná možnost – tedy ta poslední.
        V obou servisech řekli, že je někde chyba při nahrávání Fw tj. 7.xxxx a update by se mohl přerušit a přestala by jít komplet navigace vč. topení atd… (Talisman 2017 Fw. 2.19.300)

        Máte někdo informace?

        1. Dobrý den. Aktualizaci na Fw 7.x.x.x už mám nějak od začátku roku 2019. Normálně jsem dojel do servisu,řekl jsem ze vím ze je dostupná tato aktualizace. Technik to ověřil a do 1h jsem ze servisu odjížděl s aktualizaci. Všechno proběhlo v pohodě. Dělal jsem to v servisu v Přerově. Po aktualizaci funguje android auto. Apple CarPlay ne. Nemam generaci R-Linku 2.0 v vyšší,pouze 1.1 a tam to prej nikdy fungovat nebude.

  11. Zdravím. Kdyby někdo potřeboval mám na prodej panel USB s čtečkou karet č. dílu 280238352R. Cena 3000,- Kč.

  12. Dekuju za navod, Funguje. Renault Talisman 9/2016 (po uprade R2 na 7.0.24 v Auto Avant za 1100, aktivaci AA udelat neumeli, ac byla objednana)

  13. Hi, Greetings from Ireland. 🙂
    my dealer recently fitted a NEW headunit to my car (Megane IV 1.5 Dci GT line) due to the GPS signal being lost. I have the small screen. The software release is 9.0.34.611. I have made the changes as per the procedure (for android auto) but the option does not appear to stick. I get the ‚green light‘ on android auto in developer mode but once i return it is gone. Can you help please? Thank you.

    1. I have same problem.
      I enable Android Auto, but when I restart RLink, this settings is disabled again.

  14. Dobrý den,
    mám Espace Initiale 2015, v servisu mi nedávno vyměnili infotainment jednotku a aktuálně mám R-Link2 9.0.34.616 s tím, že oficiálně AA ani jiný typ smartlinku neobsahuje. Zkoušel jsem váš postup, ale do service menu se nedostanu. Je možné, že potřebuji jiný debug soubor, který se nahrává na flashku?

    1. To je klasická chyba. Je potřeba klikat na displeji na správná místa. Zkoušejte to opakovaně a ono se to podaří. Mi se to z počátku podařilo taky asi na pátý pokus. Dodám, že flashka by měla být formátovaná na FAT32.

      1. Dobrý den,
        máte pravdu… asi napodesáté se mi to povedlo. 🙂 Ťukl jsem na AA, zezelenalo, šipka zpět. Pak jsem zkusil restart podržením tlačítka vypnutí, ale ať jsem ten dotykový vypínač držel jak dlouho chtěl, žádný restart neproběhl.. Tak jsem zkusil vylézt z auta a za vlést a taky nic. AA furt není. Podruhé se mi service menu vyvolat nepovedlo. Tak nevím, jestli je AA zelené.

        1. Někdy možná kvůli suché kůži ty dotykové tlačítka mohou reagovat hůře, doporučuji otřít prst a zkusit jej restartovat znovu. Nicméně pokud jste opravdu AA aktivoval, zkuste připojit telefon, možná to bude fungovat 🙂

          1. Telefon s AA, který v Renaultu Megane funguje zde nefunguje. Mačkání tlačítka bezproblémů, jen podržení k soft restartu nefunguje. 🙁 Nejde to restartovat i jinak? Třeba vytáhnutím a zapojením nějaké zástrčky?

    2. Já jsem na youtube našel návod a podle něho mi to fungovalo – ten první krok zmáčknutí displeje v bodu jedna je potřeba udělat dvakrát. Aktualizovali mi sofware v3, (kde jsem měl povolený AA) v servisu na v7 a po ní už AA nefungovalo. Povolil jsem to v developer menu a stejně to nefungovalo. Nakonec jsem to musel udělat přes DDT4All.

      1. Mohl byste poslat odkaz na postup aktivace AA přes DDT4All? Jaký OBD kabel, soft atd…

  15. Dobrý den.
    Měl bych dotaz, zda je pomocí R-link2 dohledat auto např. při krádeži. Podle popisu prý R-link2 předává informace o poloze.
    Moc děkuji.

  16. Postupuji přesně dle návodu, ale nejde mi dostat se do develop módu 🙁
    Verze sw 7.0.24.161, fleška zformátovaná, nahrán obsah zipu (jsou to jen prázdné soubory, to tak má být?), ťukám dle návodu a nic. Už jsem to zkoušel snad desetkrát…

  17. Mám Nový Kadjar s R Link 2 se softwarem 9.0.33 431 a nevím jak spustit zrcadlení smatfonu (Apple 7). Poradíte – chci používat navigaci Waze.

  18. Ahojte.
    Tak som skusil podla navodu, na zaciatku som sa trochu bál, že niečo pokašlem ale ak idete presne podla navodu, nie je co pokazit, takze don’t worry. Par postrehov:
    1. Majte fakt trpezlivost. Mne sa do developer side podarilo dostat asi na 20-ty krát.
    2. ked som to odklikol, restartoval, viditelne sa na R-link nic nezmenilo. nikde nepribudla ziadna moznost ani ikonka. Az po zapojeni telefonu na USB mi to automaticky ponuklo nastavenie Android Auto, po nastaveni vsetko frci ako ma.
    3. trochu ma hnevá rolozenie AA na velkom R-link displayi ale tak predtym som nemal vobec, takze som spokojny. Tiez mi vadi, ze ked prepinam pesnicky cez ovladanie na volante, vybehne mi taka tabulka na s nazvom prepnutej pesnicky, ktora mi celkom vadi ale neda sa asi vypnut.

    Takze funguje. Good Luck.

    Renault megane grandtour, R.v.: 2017, povodna verzia FW: 2.x upgrade-ovana na 7.x v servise Renault (cca 65€ za upgrade).

  19. Hi all. I’ve followed all of these steps and have gotten as far as the developer menu. However I only get the first two options ando not get any option to enable Android Auto. I’ve tried connecting with a USB cable too and then going into the developer mode but still no luck. I’m running version 2219300.

    The file in the zip folder is zero kb which I’m not sure if that’s supposed to be the case?

    Am I missing a step?

  20. Zdravím, tak jsem si v servisu nechal aktualizovat firmware na 7.0.xxxx a ani na 150 pokus se mi nepodařilo se dostat do developer modu. Vyzkoušel jsem 5 flashek, zkouknul jsem x různých videí a postupoval podle nich a nic. Je možné, že mám DM nějak zablokovaný nebo jsem blbec já? Mám Kadjar 2016, R-link2 úzká verze.

    Díky za jakoukoliv radu.

    1. Tak to jsme na tom stejně, jen mám menší trpělivost, já vyzkoušel 2 flešky a si 50 pokusů.

  21. Dobrý den, do developer modu jsem se dostal a provedl aktivaci Android, dle Vašeho návodu šlo vše bez problému. Bohužel nepřibyla ikona na Smartphone na displeji a nedaří se mi telefon připojit. Neprovádíte aktivaci osobně za úplatek? Určitě bychom se domluvili. Moc děkuji.

  22. Dobry den,
    mne se povedlo provest aktivaci Android Auto napoprve na vozidle renault talisman 😀 pripravena flashka, tuk tuk tuk v menu a bylo to. Kdyby nekdo potreboval pomoct tak napiste, jsem z Prahy.

    1. Zdravím, mohl bych požádat o pomoc s aktivací? Jsem také z Prahy a mám Espace V r. 2015, software 7.0.24.166 Finančně se samozřejmě vyrovnám. Děkuji za odpověď. tel.:606022126

      1. Dobrý den,
        dej sem prosím info, jestli se Vám to povedlo. Mám stejné auto a vše probíhalo dle návodu až k poslednímu bodu – restart systému podržením tlačítka – což mi nefungovalo ať jsem to tlačítko držel jakkoli dlouho.

  23. Jinak jsem zjistil ze i kdyz pouziju ten nejlepsi a nejkvalitnejsi usb type C kabel tak neni uplne jedno jako ho zapojim do mobilu. Kdyz ho zapojim „spatnou“ stranou tak mi pise ze se nelze k obrazovce pripojit a kdyz ten konektor otocim o 180 stupnu tak mi okamzite naskoci android auto ikona na radiu a vse funguje jak ma. Skoda jen ze to funguje pouze po kabelu a ne bezdratove.

  24. Dobrý den. Mám verzi 7.0.24. 166, do develop módu jsem se dostal a Android auto inicioval, nicméně se funkce v menu R-linku neobjeví. Mám Talismana vyrobeného v 05.2016 a v servisu, kde jsem si spuštění následně objednal mi bylo řečeno, že R-link z tohoto roku Android auto hardwarově nepodporuje a tato funkce je dostupná až od roku výroby 2019! Údajně to konzultovali s centrálou Renaultu ČR. Co vy na to?

    1. V servisu nepovídají pravdu. Váš R-Link2 pochopitelně hardwarově podporuje Android Auto. Co však hardwarově nepodporuje je Apple CarPlay, to šlo až od roku výroby 2017. Ve Vašem případě by měla klapnout aktivace dle návodu výše. Zkuste znovu, třeba jste něco udělal špatně. Případně máte špatný kabel k telefonu.

      1. Po aktivaci AA v DV menu se musí následně restartovat Rlink přidržením zapínacího tlačítka cca 5-7sekund.

  25. i have a GS4 2017 bose and my R link 2 i Gen 2.0 and updated to version 3.3.16.986
    i have two usb and one sd card reader. and i have activated AA and CP in debug mode.
    but i cannot get it to work. does Carplay not work with gen 2.0 ? or can i just buy some new usb unit from a 2019 car and then it will work ?

    1. On older units works only Android smartphones (not iPhone) and it should work with the manual in the video. After changing settings in radio you need to restart unit by holding power button several seconds and display will shut down for about half minute. If it still doesn’t work probably you need to go to renault official service center and ask them to upgrade firmware for radio unit to newest version. This cost me about 35euro and after they upgrade my radio unit this manual works for me. If you need to connect iPhone then you need to replace complete radio unit and it costs about 400-500 euro but I don’t know exact price, this could tell you in renault service.

  26. Pokud se někomu nedaří dostat do developer menu, tak si zkontrolujte, že jste na flashku nahráli ten soubor DbgEnable.lge i do adresáře DEBUG (tak, jak je to v tom zipu). Já jsem původně zkopíroval jen ten soubor bez adresáře a to mi nefungovalo.

      1. Tak se můžeme někdy potkat v Praze na Černém Mostě nebo na Radlické a zkusím moji funkční flashku…

        1. Zdravím, mohl bych požádat o pomoc s aktivací? Jsem také z Prahy a mám Espace V r. 2015, software 7.0.24.166 Finančně se samozřejmě vyrovnám. Děkuji za odpověď. tel.:606022126

  27. Zeptám se, kdo jste se vrhl na výměnu celé jednotky pro zprovoznění Carplay? Je to jen plug&play anebo vyšší dívčí? Jakou jednotku jste sehnali? Pod stejným číslem jsou jednotky z Megana / Talismana atd., jsou stejné?

  28. Is it possible to change the radio unit on your own? OR do you need some kind of code after installing it? Seen some on sale on ebay.

  29. Dobrý den, mohl bych požádat o pomoc s aktivací? Jsem z Prahy a mám Espace V r. 2016, software nevím, Finančně se samozřejmě vyrovnám. Děkuji za odpověď. tel.:730591913

  30. Dobrý den, mám Espace V r.v. 2016 a R-link verze 2.2.19.300 , a telefon a Android 13.Po zadání kompatibility s telefonem na stránkách Renaultu mě to psalo že by tam měl být software verze 9.0.37.216. Pokud bych si ho tam v servisu nechal nainstalovat, bude mě tam fungovat Android Auto, nebo bude lepší si nechat nainstalovat nějakou starší verzi 7.xxx či 8.xxx. A za druhé někde jsem se dočetl že telefony s Android 12 a novější už nepodporují AA, protože mají nějaký program google assistant. Může teda někdo poradit zda to nějak půjde?
    Díky

    1. Informoval jsem se na centrále u Renaultu a tam mě bylo řečeno, že i když to v servisu přehrají, že AA tam stejně fungovat nebude,,, takže jak jsem se dočetl tady v příspěvcích tak zřejmě zase lžou?? Díky za radu a jdu do toho…..

  31. Zdravím všechny,
    takže jsem si nechal v Renaultu přehrát software, říkal jsem jim že bych tam podle jejich stránek měl mít verzi 9.0.37.216, ale nahráli mě tam 7.0.24.166, doma připojil flešku a na první pokus se dostal do DM, zde jsem vše povolil podle návodu a provedl restart. Zkusil připojit mobil ale s tím Androidem 14 mě to nejde, jak jsem psal už dříve – Android 13 a víše už nemá Android auto, ale google asisstant. Zkusil jsem připojit starší mobil a ten se chytl hned, jenže se mě nechce vozit dva telefony a za druhé když propojím ten starší kvůli navigaci, tak už nemůžu propojit ten nový kvůli volání. Nevíte někdo jak tento problém vyřešit?
    Díky
    PS: jinak díky i za to že to funguje i na tom starém mobilu 🙂

  32. Myslím, ze android auto a Google asistent su dve odlisne veci. Android auto by malo byt nainštalované automaticky v androide 14. Treba v telefóne prezrieť nainštalované aplikacie, pripadne cez Google obchod. Asi by som skusil z rlink2 vymazať ten starý telefón a sparovat len ten nový. A potom cez kabel a so zapnutým Bluetooth skúsil aktivovať android auto. Ak by to neslo zmenil by som kábel, skúsil druhý USB vstup, pripadne sa pohral s nastavením toho noveho telefónu. Možno reštart telefonu, pripadne vyčistenie pamäte. Prikladám link, ze AA na android 14 je aj ked ma zrejme menšie problémy : https://samsungmagazine.eu/2023/10/10/system-android-auto-se-po-aktualizaci-na-android-14-stava-nepouzitelnym/

    1. OK, některé věci už jsem zkusil, ale nepomohlo,,, zkusím to ještě jednou a uvidím.
      Díky za rady

    2. Ahojte,
      Takže prohledal jsem nastavení mobilu a doopravdy aplikace AA v Androidu 14 je, pozměnil jsem nastavení /cosi tam nebylo povoleno/ a ještě jsem musel vyměnit kabel, protože s kterým mě to u starého mobilu fungovalo tak u toho nového ne. Ted už to frčí jak má 🙂
      Móóóóc díky všem, bez vás by to nešlo…….

  33. ahoj všem, píši trochu se zpožděním ale zeptám se. postup je jen na vozidla Renault ? mám citrouše spacetourera 2017 mirrorlink a apple car….,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *