ZOE: Sound of silence

Renault vždycky uměl udělat poutavé a atraktivní reklamy. Některé vedly k pobavení a některé k zamyšlení. Dnes se podíváme na reklamu, která v České republice nikdy odvysílána nebyla. A to z toho důvodu, že u nás Renault (zatím?) neposkytuje prodej vozidel elektrické divize Z.E. Ostatně, tuto divizi doprovázela legendární televizní kampaň s běžnými lidmi, které doma používají běžné spotřebiče. Tedy ne až tak běžné, reklama demonstruje jaké by to bylo, kdyby jsme měli spotřebiče na spalovací motory – kuchyňský robot, holící strojek, terminál na platební karty apod. Zkrátka myšlenka je, že vše používáme od vynalezení na elektřinu, tak proč cestujeme s vozidly na spalovací motor? Reklamu můžete vidět zde.

Ovšem vraťme se zpět k našemu videu. Jeho předmětem je nová hvězda pařížského autosalonu a to elektromobil ZOE, který nově díky vývoji v oblasti baterií rozšířil kapacitu dojezdu až na teoretických 400 kilometrů. O co jde ve videu níže? Opět trocha zamyšlení, a záběry na jednotlivce, kteří se snaží poslouchat, ale nemají co. Pokud se vám zdá, že nic ve videu neslyšíte, je to správně. Hlavní aktéři se tedy po dlouhé rozvaze začnou hrnout do města a ve velkém bourat protihlukové bariéry, které jim sice dodávaly sníženou hlučnost, ale co si budeme povídat, estetická loterie to teda není. Avšak po zbourání se dostavuje skutečnost, majitelům elektromobilu známá – vozy poháněné na elektřinu nezpůsobují žádný hluk. Jsou naprosto tiché a proto není třeba stavět bariéry, které akorát tvoří zeď mezi lidmi a vozy.

K samotnému hudebnímu podkresu. Co lepšího mohl Renault vybrat k tichému provozu elektromobilu? Sound of silence, chcete-li zvuk ticha, od dvojice Paul Simon and Art Garfunkel. Zajímavostí je, že tento singl měl premiéru již v roce 1966! Bohužel (?) v současné době jej můžete slýchávat v rádiích v nové a neuvěřitelně nudně natažené verzi od americké heavymetalové kapely Disturbed. Každopádně nevíme jak vy, ale my zůstáváme u původní a originální verze, navíc v daném videu doplněné o záběry z mezinárodní vesmírné stanice ISS umístěné na orbitu:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *