Designový duel RN: Talisman vs. Superb!

Když jsme před časem testovali nový Renault Talisman, okamžitě nás napadlo udělat konfrontaci s konkurencí. Položili jsme si otázku, který z nich by asi naše čtenáře zajímal nejvíce. Odpověď byla vcelku jasná – srovnání s domácí Škodou Superb! Musíme říct na rovinu, že Superb Talismana převálcuje v tuzemských prodejích chtě nechtě. Přesto srovnání může být zajímavé. Rozhodli jsme se oslovit různé prodejce Škody s tím, že bychom rádi udělali statické srovnání obou vozů. Krom jiného vzhledem k prodejní dominanci Superbu jsme v tom neviděli problém. Velmi nás však překvapila absolutní ignorace! I přes urgence či dotazy na nejvyšší místa u jednotlivých dealeru. Čest výjimkám – až na jediný případ. Už už to začalo vypadat nadějně. Bohužel závěr byl takový, že daný koncesionář má „k dispozici pouze jeden vůz, který je nepojízdný“.  Že by se Škodovka přeci jen bála? 🙂 Rozhodli jsme se tedy vůz sehnat jinou cestou. Oslovili jsme soukromého majitele, který se zabývá servisem koncernových vozů a je mimo jiné fanouškem značky s okřídleným šípem ve znaku. Ten projevil zájem a ač francouzské vozy moc nemusí, s velkým zaujetím si Talismana prohlížel a byl překvapen jízdními vlastnostmi, odhlučněním a celkovým dojmem. Považujeme za fér upozornit, že Talismana jsme na test dostali v nejvyšší výbavě Initiale Paris, naproti tomu Superb se na focení dostavil v jedné ze středních výbav. Pravdou však také je, že díky četným příplatkům se cenově prakticky dorovnal na Talismana. Vzhledem k focení v zimní sezóně byl Superb navíc obut do plechových disků s poklicemi – to vůz ve vizuálním porovnání jednoznačně znevýhodňuje.

WP_20160208_13_15_12_Pro

PŘEDNÍ ČÁSTI VOZU:

DSC_3847

WP_20160208_13_21_25_Pro

DSC_2808

DSC_2800

ZADNÍ ČÁST:

DSC_2824

DSC_2834

DSC_2830

DSC_3899

DSC_2821

Interiér

Autor: masmedialne.info
Autor: masmedialne.info

DSC_2695

srovnani

Co se nám líbilo a nelíbilo na obou vozech?

Talisman:

+ LED PURE VISION
+ Příplatková metalíza černá Améthyste
+ Atraktivní vyvážený vzhled

Superb

+ povedená přední část
– těžkopádnější zadní část, která ostře kontrastuje se subtilní přední částí – nevyvážené proporce při bočním pohledu
– absence moderních LED světlometů

Který z vozů na Vás udělal větší dojem? To nám můžete napsat do diskuze nebo na facebook profil RN.

2 thoughts on “Designový duel RN: Talisman vs. Superb!

  1. Renault Talisman je jednoznačně vítězem jak designem, tak zpracováním a kvalitou. Superb s výbavou značně převyšuje cenou v porovnání s Renaultem a stejně zůstane všedním autem. Jen škoda, že Renault nemá 6V.

    1. V6 je už bohužel naprostou minulostí, tyhle a větší motory budou postupně ustupovat maloobjemovým přeplňovaným jednotkám – tak si to žádají normy EU a nikdo s tím nehne. Nicméně pozitivní je, že pravděpodobně příští rok dostane Talisman novou generaci 2.0dCi, minimálně o výkonu 175k. Pravděpodobně však přibydou i výkonnější varianty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *