Aktualizováno: Prodeje Renault ČR – DUBEN

AKTUALIZOVÁNO O GRAFY Na níže vloženém odkazu máte k dispozici kompletní databází prodejů Renault ČR doplněnou o aktuální data z měsíce dubna. Po únorových a březnových horších prodejních výsledcích byl zaznamenán nárůst o 93 vozů. Celkově Renault ČR prodal 521 vozů a patří mu pro duben 8. příčka v žebříčcích prodejů. V meziročním srovnání to je pokles o 379 vozů a 3 příčky.

Největší prodeje zaznamenal Megane (138 + 2 RS). Rostoucí tendenci prodejů má také Clio, které na rozdíl od evropských trhů v nemělo v Česku silný start. V dubnu si našlo cestu k 82 zákazníkům (část putovala jako předváděcí vozidla vozidla ke koncesionářům). Třetici největších prodejů zaznamenává Thalia, která byla až do poslední chvíle tahounem prodejů, ale nástupce se díky současné politice Renaultu nedočkala (Thalia bude dále pokračovat na určitých trzích jako přeznačkovaná Dacia Logan). Poměrně slabší časy zaznamenává Fluence (64), který měl ještě v lednu dvojnásobné prodeje a nedávno prošel fází 2.

Na začátku nebo v průběhu měsíce dubna přišly na trh modely Clio Grandtour/GT/RS, omlazený Scenic/Grand Scenic a outdoor verze Scenic X_MOD.

Úspěch Renault ČR zaznamenává na poli LUV (užitkových vozidel). Tam mu patří 3-4 příčka mezi prodejci s celkovým počtem 106 ks. První místo patří Fiatu (116), druhé Volkswagenu (110 ks) a třetí místo sdílí s Fordem, který má za duben stejné prodeje jako Renault.

(pro zvětšení klikněte na obrázek)

PŘÍLOHY:

KOMPLETNÍ STATISTIKY PRODEJŮ 1 – 4  2013

 

 

Zdroj: SDA


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *