Renault TWIN’RUN Concept: Nové Twingo RS?

Právě dnes se ve Francii konala tisková konference k představení nového konceptu, který navazuje na „organickou“ verzi modelu TWIN’Z. Jedná se tedy o jeho ostrou verzi. Renault plánuje tento vůz předvést před zraky diváků na okruhu Formule 1 v Monaku (v minulosti takto prezentoval například systém zadní nápravy 4Control na Laguně Coupe).

Zdroj: AutoExpress

Koncept má navazovat na legendy jako jsou R5 Turbo a Clio V6. O pohon se stará benzínová V6 s výkonem 316 koní a hnanou zadní nápravou.  Motor se nachází v zadní části vozu a je oddělen přepážkou z plexiskla. Šasi vozu vychází z trubkového rámu převzatého z Megane Trophy a karoserie je ze skelného vlákna. Díky tomu se podařilo snížit váhu na 950Kg.  Vůz využívá sekvenční šestistupňovou převodovku, sportovní brzdy s větším průměrem kotoučů, které jsou umístěny pod 18“ koly. Samozřejmostí je samosvorný diferenciál, který zajišťuje lepší stabilitu vozu.

Jako stylová záležitost vozu jsou kromě retro designu velké LED světla umístěny na nárazníku. Ty umí vytvářet několik typů světelných sekvencí, které si řidič navolí.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *